Ročna limfna drenaža

Ročna limfna drenaža

Limfna drenaža

Ročna limfna drenaža po dr. Vodder-ju je manualna tehnika, ki stimulira delovanje limfnega sistema in s tem posredno vpliva na izločanje odvečne limfne tekočine iz telesa, pospešuje regeneracijske procese v telesu in nas varuje pred obolenji.

Osnovni namen limfne drenaže je čiščenje telesa, odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa, dober vpliv ima tudi na mišični, živčni ter imunski sistem.

Limfni drenaži bi lahko rekli tudi lepotna masaža, saj dolgotrajno izboljša videz kože in celotnega telesa. Je tudi najboljša tehnika za pomlajevanje.

Limfna drenaža je uspešna tudi v boju z celulitom.
Limfa odplavlja odpadne snovi, ki zastajajo v telesu ter povzročajo nastanek edemov. Ta tekočina se zadržuje v medceličnem prostoru in ne izgine sama od sebe, v primeru njenega dolgotrajnega zastajanja, se odpadne snovi posedajo, nalagajo in strjujejo v kepice – posledica pa je celulit.

ESTROGEN ima veliko vlogo pri nastajanju celulita (predvsem med nosečnostjo je njegova raven v telesu zelo visoka). Povečana raven estrogena povzroča ohlapnost mišičevja, deluje pa tudi na sestavo ožilja. Zato limfa laže prehaja v medcelični prostor vezivnega tkiva in tam zastane. Podobne spremembe povzroča estrogen tudi v normalnem menstrualnem ciklu, kar lahko opazimo po edemih, zadrževanju vode v telesu in občutku teže v nogah.

Z limfno drenažo spodbujamo limfni sistem in izboljšamo pretok limfe. Iz telesa izločamo odpadne snovi in odvečne tekočino in s tem posledično tudi celulit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *