Refleksoterapija

Refleksoterapija

Refleksoterapija

Kaj je refleksoterapija?
To je posebna, naravna oblika dopolnilne terapevtske in zdravilne metode. Je terapevtski proces, pri katerem s pritiskanjem na refleksne cone na stopalih, dlaneh vzpodbuja samozdravljenje. Bistveno izhodišče refleksoterapije je, da obravnava človeka kot celoto.

Pri terapiji preko obdelaverefleksnih con posameznih organov in organskih sistemov vpliva na sproščanje in ravnovesje celotnega telesa. S tem se sproži mehanizem samozdravljenja. Bistven element v procesu terapije smo torej mi sami oz. odpornost našega telesa in njegova sposobnost samoozdravitve.

Refleksoterapija spodbuja delovanje imunskega sistema in zmanjšuje tveganje za infekcije, pomirja avtonomni živčni sistem in stimulira delovanje sistema žlez z notranjim izločanjem. Vsi pa vemo kako zelo so pomembni hormoni, ki usmerjajo vse procese za življenje, rast in razvoj.

Hipofiza je glavna žleza in izloča hormone, ki uravnavajo izločanje hormonov ščitnice, nadledvične žleze in spolnih žlez. Izloča tudi rastni hormon, ki vpliva na presnovo beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Ščitnica vpliva na presnovne procese v celicah, nadledvični žlezi vplivata na presnovo, na količino vode v telesu in izločanje hormona adrenalina, trebušna slinavka pa na presnovo ogljikovih hidratov, itd.. Ne smemo pa izvzeti bistva, da na te žleze vplivajo tudi naše misli in čustva.

Refleksoterapija je torej učinkovita tehnika, ki lahko s pritiskom na refleksno točko hipofize vzpodbudi njeno delovanje in vzpostavi splošno hormonsko ravnovesje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *